Wednesday, March 22, 2017

Wordless Wednesday #29




Assalamualaikum...







                                                             Fluffy.....

Tuesday, March 21, 2017

Bertambah Usia... (1/3/2017).



Assalamualaikum...





Alhamdulillah.... 41yrs dah kita tahun ni... blogger veteran dah ๐Ÿ˜....





Malam birthday tu apa lagi... makan-makan le kita...





Best la Me' nate Steak Hub dah ada kat Shah Alam... takyah pegi kat Ampang jauh sanaaa...





Weekend tu celebrate lagi.... makannnnn je kejenyer...




Petang sikit minum kopi & makan kek pulak...





Tq hubby belikan hadiah ni utk eynda ❤️❤️... moga bertambah murah rezeki...





Monday, March 20, 2017

Pak Lah Resort, Merlimau, Melaka.




Assalamualaikum....


Februari lepas eynda ke Melaka.... tak plan pun... last minute pakat-pakat dgn keluarga abg ipar... gigih cari hotel/resort yg berdekatan dgn restoran ikan bakar... itu sebenarnya niat kami ke Melaka...akhirnya terjumpa Pak Lah Resort... Alhamdulillah dapat buat tempahan bilik walaupun sehari dua lagi nak ke Melaka tu....




Bertolak berasingan... kami dari shah alam, abg ipar dari Damansara, kami singgah breakfast di Klia... takde keje kan... breakfast kat airport haha... permintaan Adam la ni... suka sangat dia dgn Klia... 





Alhamdulillah sampai di Melaka terus kami cari restoran utk makan tengahari... sedap jugak la lauk asam pedas kat restoran ni... 




Inilah resortnya.... tak banyak unit tapi cantik binaan unit2 bilik... ala-ala Bali pun ada...





Pandangan sisi bilik... satu chalet tu ada dlm 4 bilik...kami ambik 2 bilik...





Depan bilik...




Sebelah tu masih dlm pembinaan... nampak macam unit banglo...





Dgn anak sedara... siap ada buaian lagi depan bilik kami...




Hannah & Ariana...



Kami ambik family room 2 unit... harga satu malam RM150 utk satu unit... ini pemandangan dari dalam bilik...




Ada satu queen bed & 1 single bed... sebenarnya tak cukup utk 4 org kami hehe... kebetulan abg ipar tak tidur situ, kami guna dua2 bilik utk kami sekeluarga... cuma kami je bermalam di situ... abg ipar & family balik ke KL...




Cuma tv3 je boleh tengok kat tv... tapi tak kisah sebab kami ada di bilik waktu malam nak tidur je... 



Bilik air ok la jugak bersih...





Sejadah disediakan...




Di pintu pagar masuk ke resort....






Happynya Ariana sebab dapat jumpa kakak Hannah dia... macam sebelum ni Hannah happy selalu bila jumpa kakak Barbie dia (mama Ariana)...



Belakang tu bilik receiptionist....




Lepas asar kami dah ready nak cari ikan bakar...




Hanya dalam 2km-2.5km dari resort kami...



Sementara tunggu order lauk pauk siap, jalan-jalan kat sekitar tepi laut... ada jeti...




Sempat la tengok matahari terbenam...




Dgn hubby ๐Ÿ˜





Tak sah kami tak bergambar berdua haha... walaupun eynda tua 11 tahun dari anak sedara, tapi kami boleh sembang macam rakan sebaya... ๐Ÿ˜




Hannah dgn kakak barbie & Ariana ๐Ÿ˜๐Ÿ˜




Nampak restoran dari jeti....laparrrrr....




Makan buah sebelum dinner nasik...



Nasi lemak bungkusss... bila sampai ikan bakar, henpon tak pegang dah... so jamu mata dgn nasi lemak ni je la hehe...





Sampai ternganga guna henpon ye...



Lepas dinner, abg ipar bertolak balik ke KL, tinggal kami je la bermalam kat resort tu...esok pagi selepas subuh, bersiap utk balik ke Shah Alam.... kat resort tu takde sarapan disediakan...maka laju la bersiap sebab nak breakfast kan.... sape2 nak stay kat resort ni kena bawak makanan kudap2 sementara nak keluar cari makan coz kat resort takde sedia apa2 makanan... kettle utk masak air ada tapi bawak la peket2 3 in 1 ye...


Bagi pendapat eynda, resort ni sesuai kalau kita nak check-in utk rehat2 solat sementara nak tunggu waktu keluar makan especially makan ikan bakar la... walaupun bilik utk family, kalau bilangan ahli keluarga lebih dari 3 orang mungkin kena ambik bilik extra... ada jugak deluxe room, harga satu malam RM120...



Dalam perjalanan pulang ke Shah Alam, singgah sarapan di satu gerai tepi jalan je... ada lontong... nasi lemak...kuih muih...Alhamdulillah... niat nak singgah lunch di satu restoran masakan negeri sembilan tapi sebab sampai area tu awal sangat dan kami masi kenyang, kami balik terus ke rumah je la...


Untuk keterangan lanjut tentang Pak Lah Resort : 017-6655833 


























Saturday, March 18, 2017

Bryan Adams Get Up Concert (21hb Januari 2017)



Assalamualaikum....



Satu hari hubby balik dari keje, dia kata jom tengok konsert Bryan Adams! Owhhh baru eynda tahu Bryan Adams nak datang Malaysia. Hubby pun tahu masa dengar radio sambil memandu balik dari keje.... kebetulan konsert tu buat dekat je dengan rumah...so apa lagi... plan pun bermulaaaa...




Budak-budak zaman sekarang mungkin tak kenal sape Bryan Adams kan? Owhhh japp... Hannah lagi tahu lagu2 Bryan Adams ok... rupanya selama ni dia dok dengar lagu2 lama kat youtube...





Pagi 21hb tu.... seperti biasa eynda pegi kelas zumba... pastu keluar lunch di The Food Tree Restaurant, Glenmarie, Shah Alam... sedap tau makanan kat situ... selalu jugak la makan kat situ... 





Luar perkarangan restoran....




Pastu lepas Asar kami keluar dah... beli pizza utk anak2... diaorg tak ikut... lepak-lepak kat rumah maklang diaorg yg duduk berdekatan...





Lepas maghrib kami terus zassss ke stadium...




Seat kami kat tingkat atas... 




Konsert patut start 8.30pm.... tapi 9pm baru start... mungkin ambik masa nak check sound system bagai...


Kat bawah ni antara gambar yg eynda sempat snap... ada jugak rakam lagu2 dia tapi eynda share kat fb je satu dua lagu...

















Persembahan yg bertenaga... sepanjang konsert 2 jam dia nyanyi non-stop... suara menten je sepanjang konsert... macam mana dengar dlm album/cd mcm tu la live ok... di usia dia yg dah 57 tahun tu... memang kagum... malam sebelum buat konsert di Malaysia, dia buat konsert di Singapore.... habis konsert di Malaysia terus fly ke Jepun, esok lusa tu buat konsert di Jepun fuhhhh... world tour la sampai bila ntah...

Seronok dan enjoy sangat ... maklum la... ni konsert kedua eynda pegi lepas konsert siti nurhaliza tahun 2001 duluuuu hahahah.... lepas 2001 tu dah bersalinkan Adam... ada anak je susah laaa nak enjoy... ni anak2 dah besar kasi can lah kat mama kan...sekali sekala apa salahnyer....๐Ÿ˜Œ












Friday, March 17, 2017

Wedding Dzafri & Miera (25 Disember 2016).



Assalamualaikum....


Buat masa ni blog eynda akan banyak dgn entry2 backdated....maklum la sekarang nak update blog tak sempat.... paling cepat update kat fb & ig.... 


Kali ni wedding anak sedara sebelah eynda pulak di kampung...



Wedding berlangsung di Kelab Laguna Merbok.... sampai je kat situ boleh nampak susunan hantaran yg sangat cantik & kemas....





Ini keluarga eynda... makciks... anak2 sedara... sepupu... wife sepupu pun ada.... ramai lagi sebenarnya....bila berkumpul meriah la jugak...




Masa sampai pengantin tengah bersanding... dapat meja dekat dgn tempat bersanding.... pasangan sama tinggi sama comel...anak sedara eynda yg lelaki...



Ambik peluang bergambar dgn pengantin... dah lama duduk kat meja makan tu baru perasan ada pengapit ala2 laksamana.... rupanya salah sorang tu adik eynda, aka anak angkat mama eynda ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚... kemain lagi ekkkk...




Posing lagi dgn sepupu & anak-anak sedara... yg berjubah kuning keliling pengantin tu kakak - kakak pengantin lelaki...




Posing dgn laksamana....





Mama & adik angkat eynda...






Sebelum balik snap gambar kat sini...cantik jugak la landskap kelab ni.... gambar makanan takde la pulak sebab kelaparan haha...


Esok pagi tu terus balik shah alam sebab hubby takleh cuti lama...apa-apa pun meriah sangat wedding tu...

Semoga Dzafri & Miera sentiasa bahagia dunia akhirat....












LinkWithin

Related Posts with Thumbnails