Wednesday, November 16, 2016

Kidzania 2016....


Assalamualaikum....


Cuti Deepavali hari tu (amboi lamanya ambik masa nak citer kat blog ni...).. Eynda ke Kidzania dgn anak-anak... rombongan bersama kawan2 tuisyen Adam & Hannah sebenarnya... memandangkan eynda kenal cikgu tuisyen diaorg ni...kenal rapat mak2 yg lain jugak, maka rombongan ni ibarat menyelam sambil minum air lah utk mak-mak... sambil bawak anak, kami lepak2 la....




Plan asal nak sewa van sekolah... tapi macam tak cukup sebuah van sebab ramai...lagipun lebih afdal mak2 yg bawak kete , lebih mudah lebih jimat lebih selamat.... total kete yg pegi 3 buah... semua dalam 20 orang bahagi2 la dgn 3 kete... dun worry kete semua besar2... hannah dah tentu pilih naik dgn bff dia ...



Kami sampai kat The Curve 9.30am... awal pulak... so lepak2 dulu... kedai pun belum bukak...




Dah dapat duit...





Mula2 masuk semua pakat blur... tak tau nak buat apa... yg remaja kami biar buat hal sendiri la... dah besar... anak2 baya Hannah ni mak2 pantau... nasib baik ada sorang staff offer aktiviti utk hannah & the gang... rupa-rupanya buat show menari sempena bulan Halloween.... 




Ikut hati nak ajak posing dgn diaorg ni tapi segan la pulak... takpe dia posing khas utk kamera eynda hihihihihihihi *gelakmengilai*.....




Yang ni macho sikit... eynda rasa dia hensem jugak masa belum jadi hantu la...


Lepas menari atas balkoni tadi hannah & the gang kena ikut hantu2 tu buat halloween parade keliling kidzania tu...iskkkk...nasib baik la anak2 kami tak lemah semangat coz sebelum parade diaorg duduk dalam theatre hall dengar taklimat...satu demi satu hantu keluar perkenal diri time tu...







Lunch provided... sebab beli tiket harga pekej...



1st time dlm hidup hannah mahu makan burger dan dia suka dah burger... cerewet sungguh bab makan...




Sambung lagi aktiviti... melukis dgn mata tertutup...




Hasilnya πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚




Eynda dgn mak2 yg bantu jayakan rombongan ni... jenuh ok nak handle budak2 kecik...anak sendiri...anak orang lagi πŸ˜‚πŸ˜‚ tapi alhamdulillah semua berjalan lancar... staff kidzania panggil kami "cikgu" hehe...






Sesi bergambar termasuk dlm pekej tiket...


Dah letih dgn aktiviti di kidzania kami terus pulang ke rumah masing2... dalam 3pm bertolak balik maklum la nak elak sesak geng2 balik keje kan... enjoy sangat beramai-ramai walaupun masa agak terhad... moga ada masa lagi buat aktiviti macam ni dgn anak2 ...





Btw... masih ingat dgn Ejaz & Muslim?? #surihatimrpilot πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚










Wordless Wednesday #28.









Body under construction....


Wednesday, October 26, 2016

Monday, October 24, 2016

Colmar Tropicale French Village, Bukit Tinggi...



Assalamualaikum....


Sabtu lepas bawak anak-anak makan angin kat Colmar Tropicale... sempena bulan Oktober, bulan keriangan kami sekeluarga la kan... tapi tak tidur kat situ pun.... Last pegi situ bulan Mac 2013 sempena birthday eynda... masa tu bermalam satu malam...ada eynda buat entry dulu...

Bertolak dari rumah pun selepas zohor sebab pagi ada hal yg nak diselesaikan dulu...





Alhamdulillah dalam 2.45pm sampai di sana...takde la sejuk sangat... kena bayar tiket... dewasa rm13, kanak-kanak rm8...




Lapar ok... lunch pukul 3pm πŸ˜…




Kopi wajib ada...



Carbonara pasta ...





Pizza Margarita....






Spaghetti meatballs...



Alhamdulillah dah kenyang baru best nak jalan-jalan... tak pegi pun tempat- tempat lain coz dah petang so pusing-pusing situ je...




Tempat feveret untuk bergambar... dulu2 ada gambar kat sini gak..





Nak pegi tengok itik angsa jap... 



Haiiii... lama tak jumpa kan... kesian pulak macam nak mintak makanan... eynda siap panggil macam panggil kucing..tak sangka dia datang dekat lepas dengar eynda panggil hehe..





Pose pening kepala...




Pose ala-ala Che Ta...





Sayang ketat-ketat! ❤️❤️






Dgn boyfriend forever 😍


Walaupun takde apa sangat kat situ...tapi rasa tenang je.. mungkin sebab cuaca pun nyaman... jiwa pun damai hehe..





Posing lagi makcik ni...




Nak sangat dia buat benda ni macam 3 tahun lepas....layan aje la...



Mengah panjat tangga nak sampai tempat tinggi ni...





Sambung jalan-jalan lagi.... 




Sebelum balik kami minum petang dulu....


Ikut hati sebulan sekali nak datang tempat ni ... lain suasananya berbanding hiruk pikuk kat KL tu... InsyaAllah next time datang bermalam pulak...
























Saturday, October 22, 2016

Manisnya Oktober.




Assalamualaikum....


Dah lama eynda tak menulis di blog ni... Kisah raya pun tak habis tulis hari tu... Agak sibuk dgn kehidupan harian sekarang... Alhamdulillah dah kurang sikit sekarang... Adam dah habis exam PT3... Hannah pun isnin nanti hari last exam hujung tahun...boleh la mama menulis semula... Bukannya taknak update blog ni macam selalu... Takde idea yg keluar sebab banyak benda yg difikirkan hehe...jadi blank sekejap...

Ok la nak citer pasal bulan Oktober... Setiap kali datang Oktober eynda pasti akan update entry macam hari ni... Oktober bulan yg kami sekeluarga nanti-nantikan....



6/10/2016 ~ Ulangtahun perkahwinan kami yg ke 16 tahun... Alhamdulillah... Moga kekal bahagia hingga ke jannah...



9/10/2016 ~ harijadi Adam yang ke 15 tahun.... Dah tinggi dari mama dia, tak lama lagi tinggi dari ayah pulak...





20/10/2016 ~ harijadi Hannah yg ke 10 tahun.... Alhamdulillah hannah dah tak cengeng macam dulu-dulu hehe...


Bila tengok tarikh-tarikh ni ramai yg bertanya ehhh.. Rancang ke? Takde laaaa... Semua ni plan Allah swt 😊



6/10/2000 ~ hari akad nikah
7/10/2000 ~ kenduri sebelah eynda
8/10/2000  ~ kenduri sebelah hubby
9/10/2001 ~ Adam lahir
20/10/2006 ~ Hannah lahir (actually nak mintak bersalin 10/10/2006 tapi gynae tak approve)

Satu lagi!

26/10/2008 ~ Eynda's Diary lahir.


Cantikkan aturan Allah? 😊😊






Thursday, July 21, 2016

Aidilfitri 2016 #2....



Assalamualaikum....


Raya kedua hari jalan-jalan beraya...




Baby Arianna dah besar... Dah pandai kawan dgn kakak Hannah... " Hannah play... Hannah play..."



Di rumah kakak ipar... Dgn anak2 sedara...





Biskut raya tu sebijik pun tak sempat makan huhu.... Raya tahun ni agak terhad masanyer... Ntah kenapa...tetiba je ehhh nak balik dah πŸ™Š





Dgn Yana... Kakak barbie Hannah...




Dgn biras, mama kakak barbie Hannah...





Sebelah malam lepas maghrib ke rumah abang ipar pulak.... Sementara tunggu semua org sampai kami lepak2 luar rumah dulu...





Dah habis beraya sebelah family hubby, balik ke rumah mama eynda... Sempat jumpa wife cousin sebelah family arwah abah... Actually dua family cousin dah balik masa ni.. Tak sempat jumpa... 


Rasa tak puas berjalan beraya di zaman sekarang.... Mungkin sebab sedara mara rapat pun dah berkeluarga... Masing2 kena ikut perancangan keluarga masing2... Masa pun bagai cemburu dgn kita... Kekadang rasa macam terkejar-kejar ke sana ke mari so kemanisan beraya tu semakin pudar... Apa-apa pun yang penting tali persaudaraan tetap terjalin walau sejauh mana kita berada...




Aidilfitri 2016 #1.....



Assalamualaikum....

Dah 2 minggu kita beraya.... Alhamdulillah... Mesti meriah kan?

Seperti biasa tahun ini macam tahun2 lepas jugak la beraya di Sungai Petani... Maklum la eynda & hubby sama2 asal dari Sungai Petani... 

Kami balik kampung hari ahad sebelum raya... Sempat la berbuka di rumah mama eynda & rumah mertua... 

Pagi raya eynda sekeluarga pergi solat raya di Masjid Andalusia Bandar Laguna Merbok...sebelum ke rumah mertua, kami beraya dgn mama & adik2 eynda dulu...




Diva betoi la sorang2 je nak berdiri πŸ˜„



My mama ❤️


Sesudah beraya kami ke rumah mertua pulak... Dekat aje... Kalau jalan tak sesak kejap je dah sampai... Dalam 15-20 minit...




Dengan mertua...





Gambar keluarga...sape kata tak sedondon? Sedondon la tu... Kelabu dgn hitam... Violet dgn turqoise hehehe...





20an vs 40an hehehe...eynda & biras kat sebelah tu la yg dah 40an ahahaha....






Dengan anak terunaku, Adam.... Baru form 3 dah tinggi dari mama... Iskkk...




Dengan anak daraku... Dah darjah 4 dia... 





Ni belum cukup meriah....Abang ipar sulung dgn isteri & anak menantu serta cucu masih belum sampai kampung halaman... Dah penuh skrin gambar kan... 





Iskkk... Kami lagi... Pantang diajak bergambar...





Petang pulak eynda ke Alor Star ziarah kubur arwah abah...





Singgah rumah arwah nenek yg sekarang didiami sedara mara sebelah arwah abah... Setahun sekali je jumpa diaorg ni sob sob sob....kecik2 dulu rapat sangat... Ni pun tak cukup geng lagi... Ada yg tak sempat jumpa...





Tangga nostalgia.... Zaman kecik2 suka sangat main kat tangga ni... Suka naik tingkat atas rumah walaupun rasa gerun... Maklum la kecik2 suka bayang macam2 hehe...

Meriah cemana pun eynda tetap rindukan raya zaman kecik2 dulu... Dah berbeza berbanding zaman sekarang... Mungkin kekangan masa buat adat beraya tu berubah... Apa2 pun syukur masih dapat beraya dgn sanak saudara....

















LinkWithin

Related Posts with Thumbnails